منتدى انا بنوتة للبنات فقط
مصطلحات الطبخ العربيه ومعانيها( بتسمعى مطلحات كتير مش عارفين معانيها تعالى ) للكاتبة ريرى Mod_article444274_25
لو بتدورى على صحبة ولمة وكلام من القلب بجد
هنا كل البنوتات بيندولك وبيقولك تعالى معنا فى اخلى صحبة دنيا ودينا
^_^

منتدى انا بنوتة للبنات فقط

يارب لك الحمد كما ينبغي لجلال وجهك و عظيم سلطانك
 
الرئيسيةالتسجيلدخول

قريبـا مجـلة منتـدى انا بنـوتة ....نرجوا لمن ترغب بالتسجيل فى المجلة تسـارع بالاشتـراك من هنامن هنـا يا قمر

 


شاطر
 

 مصطلحات الطبخ العربيه ومعانيها( بتسمعى مطلحات كتير مش عارفين معانيها تعالى ) للكاتبة ريرى

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
journalist nor
ّالمديـرة العـامةّّ
ّالمديـرة العـامةّّ
journalist nor

نقاط : 36955
مشكـورة : 49
عمـري..~ : 18/07/1997

عمرى : 22

مصطلحات الطبخ العربيه ومعانيها( بتسمعى مطلحات كتير مش عارفين معانيها تعالى ) للكاتبة ريرى Empty
مُساهمةموضوع: مصطلحات الطبخ العربيه ومعانيها( بتسمعى مطلحات كتير مش عارفين معانيها تعالى ) للكاتبة ريرى   مصطلحات الطبخ العربيه ومعانيها( بتسمعى مطلحات كتير مش عارفين معانيها تعالى ) للكاتبة ريرى Emptyالأربعاء يونيو 01, 2011 11:06 pm

<tr></tr>



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
تختلف
الاسماء المتداولة لبعض المواد المستخدمة في المطبخ في دول العالم العربي
من منطقة لأخرى. في ما يلي محاولة لوضع المرادفات المختلفة لكل نوع ونرجوا
من زوارنا الكرام لفت انتباهنا لأي مفردات أخرى تكون غائبة عنا وشكرا.


معكرونة أعواداسباجيتي[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


العكوبالسلبين تكون في
قسم المعكرونه وتكون في كيس شفاف طويل والشعيرية رفيعة جدا ولونها بني فاتح
او غامق وتكون كاملة غير مكسرة ومكتوب عليها بالباكستاني ويوجد منها أسماء
كثيرة أشهرها (أحمد)
الشعيرية الباكستانية الراشي (وهو عصارة حبوب السمسم الطحينية[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]) (المشمش المجفف القيسي )(ورق قصديرالمنيوم) (المكسرات والحلويات من الفواكه المجففةالياميش)( أرضي شوكي أو خرشوف ويسمى في شمال إفريقيا بالقرنونانكينار)( فلفل أحمر حلو مجفف ومطحون- غير حاربابريكا[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]) (بسلة أو جلبانة (المغرب)بازيلاء) ( فول (العراق)باقلاء ) (القرنبيط الأخضربروكلي [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]) ( بطاطس، بطاط بطاطا[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة])(ا لبطيخ الأحمر أو الحبحب أو الرقي أو الجح، أما في المغرب فيسمى الدلاح بطيخ[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]) (خبز جاف مطحون بقسماط ) (رجلةبقلة الفرفحيني أو البقلة هي نبات ذا ت أوراق خضراء صغيرة تشبه أوراق الزعتر الأخضر إلا أنها مليئة بالماء )(بقلة طماطم أو قوطة (أوطة)بندورة[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] ) (توجد في محلات البهارات وتسمى البهارات البيضاء وطعمها شبيه بالبهارات المعروفة ولكن لونها أبيض) ( بهارات بيضاء حمر أو صبارتمر هندي[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] )( بريدتوست[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]) ( طون تونة) (جبنة بالقشطةجبنة طرية غير مالحة) (جلوجلي[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة])(قريدس، روبيانجمبري[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة])(عين الجمل ، الكركاع (المغرب)جوز[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة](كوك المغرب جوز هند[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]) (ريحان، Bazilحبق[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] )(لبن (مصر)حليب[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]) (عندما
يوضع القدر داخل قدر ثاني أكبر منه ويكون القدر الثاني داخله ماء ساخن
ويكون ارتفاع الماء الساخن في القدر الثاني لنصف ارتفاع القدر الأول فقط
حمَام مائي[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]) ( بيكنج باودرخميرة كيماوية ) (عدس دال) (طحين دقيق) (حلاوة الطحينيةرهش) ( زبادي روب)( كشمش زبيب[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] ) (جينجرزنجبيل[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] ) (سمسم زنجلان (المغرب))( قرنبيط [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]أو قنبيط أو الشفلورزهرة)(
سبيط هو كلماري، ويسمى أيضاً حبًار أو خثاق، يعيش في البحر ويعتبر من
فواكه البحر، يمكن شراءه من أسواق السمك وسؤال بائع السمك لينظفه بنزع
القشرة والرأس والتخلص من الصبغة السوداء بداخله وتقطيعه لشرائح أو دوائر
شديدة البياض ).
( السكر البودرة الي يشبه الطحين من كتر ماهو ناعم اسمه سكر صقيل ) (سكر بودرةهو سكر كلاصي ) (مسحوق أحمر خمري حامض السماق[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] ) (جلجلان هو سمسم) (سميت هو سميد[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] ) (كمون هو سنوت)( سكر عادي هوسنيدة )( حبة البركةسويدة)( الشبنت، الشيح، الشومر، الشمار الأخضر، الشمرا هوشبت )(القاقون أو البطيخ الأصفرشمام ) (بنجر هوشمندر[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة])(الحلوة، البسباس (في الجزائر)شومر[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة])(تمر هندي صبار[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] )(معجون طماطم ، رب البندورةصلصة طماطم[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة])( خيار طويل (الكويت)طروح


يتبـــــــــــــــــــــع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://banatnor.forumegypt.net
دينا
ّالمديـرة العـامةّّ
ّالمديـرة العـامةّّ
دينا

نقاط : 31599
مشكـورة : 11
عمـري..~ : 19/08/1999

عمرى : 20

مصطلحات الطبخ العربيه ومعانيها( بتسمعى مطلحات كتير مش عارفين معانيها تعالى ) للكاتبة ريرى Empty
مُساهمةموضوع: رد: مصطلحات الطبخ العربيه ومعانيها( بتسمعى مطلحات كتير مش عارفين معانيها تعالى ) للكاتبة ريرى   مصطلحات الطبخ العربيه ومعانيها( بتسمعى مطلحات كتير مش عارفين معانيها تعالى ) للكاتبة ريرى Emptyالجمعة يونيو 03, 2011 9:05 am

ههههههههههههههههههههه

مصريه اصليه






&lt;img src=&quot;http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT20eh6kCh1tw_PmkWiaanBhVVOiI_fhPjkE--w5cYlWIto2vi6&quot;&gt;&lt;br&gt;&lt;img src=&quot;http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTNaohN1ZelsPAGEma_R2_550CxI0aBI3NSUiuSfQj9nDJ17xfkuA&quot;&gt;&lt;br&gt;&lt;img src=&quot;http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS3yDnEQCGAjuFhRRHhZzaN6USYQ-8YBUVjM_BU_c7T90P9LmMFUg&quot;&gt;&lt;br&gt;&lt;br&gt;

كل سنه وانتو طيبين بمناسبة شهر رمضان ويارب يعود علينا بخير يا
احلي منتدي انا بنوته يارب

لما تلاقي نجوم السما مليانه ايمان
واما تلاقي الخير والحب فكل مكان
وماتلاقي هلال نور في السما فرحان
يبقي بعوده رجوعك لينا يارمضان


كل عام وانتم بخير

((انا في خدمة الاعضاء عايزين اي حاجه اي شكاوي اي استفسارات يرسلوني علي الخاص وشكرا))

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سمر
نائبة المديرة
نائبة المديرة
سمر

نقاط : 33856
مشكـورة : 21
عمـري..~ : 05/03/1999

عمرى : 20

مصطلحات الطبخ العربيه ومعانيها( بتسمعى مطلحات كتير مش عارفين معانيها تعالى ) للكاتبة ريرى Empty
مُساهمةموضوع: رد: مصطلحات الطبخ العربيه ومعانيها( بتسمعى مطلحات كتير مش عارفين معانيها تعالى ) للكاتبة ريرى   مصطلحات الطبخ العربيه ومعانيها( بتسمعى مطلحات كتير مش عارفين معانيها تعالى ) للكاتبة ريرى Emptyالخميس يونيو 23, 2011 3:56 pm

ههههههههه منوره
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://banatnor.forumegypt.net/
 
مصطلحات الطبخ العربيه ومعانيها( بتسمعى مطلحات كتير مش عارفين معانيها تعالى ) للكاتبة ريرى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى انا بنوتة للبنات فقط :: «®°·.¸.•°°أقسام صحتي ومأكولاتي°°·.¸.•°®» :: |..مطبخ البنوتات|.. :: اكـلات من كل دول العالم-
انتقل الى: