منتدى انا بنوتة للبنات فقط
مصطلحات الطبخ العربيه ومعانيها( بتسمعى مطلحات كتير مش عارفين معانيها تعالى ) للكاتبة ريرى Mod_article444274_25
لو بتدورى على صحبة ولمة وكلام من القلب بجد
هنا كل البنوتات بيندولك وبيقولك تعالى معنا فى اخلى صحبة دنيا ودينا
^_^
منتدى انا بنوتة للبنات فقط
مصطلحات الطبخ العربيه ومعانيها( بتسمعى مطلحات كتير مش عارفين معانيها تعالى ) للكاتبة ريرى Mod_article444274_25
لو بتدورى على صحبة ولمة وكلام من القلب بجد
هنا كل البنوتات بيندولك وبيقولك تعالى معنا فى اخلى صحبة دنيا ودينا
^_^
منتدى انا بنوتة للبنات فقط
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى انا بنوتة للبنات فقط

يارب لك الحمد كما ينبغي لجلال وجهك و عظيم سلطانك
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

قريبـا مجـلة منتـدى انا بنـوتة ....نرجوا لمن ترغب بالتسجيل فى المجلة تسـارع بالاشتـراك من هنامن هنـا يا قمر

 


 

 مصطلحات الطبخ العربيه ومعانيها( بتسمعى مطلحات كتير مش عارفين معانيها تعالى ) للكاتبة ريرى

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
journalist nor
ّالمديـرة العـامةّّ
ّالمديـرة العـامةّّ
journalist nor


نقاط : 53615
مشكـورة : 49
عمـري..~ : 18/07/1997

عمرى : 26

مصطلحات الطبخ العربيه ومعانيها( بتسمعى مطلحات كتير مش عارفين معانيها تعالى ) للكاتبة ريرى Empty
مُساهمةموضوع: مصطلحات الطبخ العربيه ومعانيها( بتسمعى مطلحات كتير مش عارفين معانيها تعالى ) للكاتبة ريرى   مصطلحات الطبخ العربيه ومعانيها( بتسمعى مطلحات كتير مش عارفين معانيها تعالى ) للكاتبة ريرى Emptyالأربعاء يونيو 01, 2011 11:06 pm

<tr></tr>



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
تختلف
الاسماء المتداولة لبعض المواد المستخدمة في المطبخ في دول العالم العربي
من منطقة لأخرى. في ما يلي محاولة لوضع المرادفات المختلفة لكل نوع ونرجوا
من زوارنا الكرام لفت انتباهنا لأي مفردات أخرى تكون غائبة عنا وشكرا.


معكرونة أعواداسباجيتي[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


العكوبالسلبين تكون في
قسم المعكرونه وتكون في كيس شفاف طويل والشعيرية رفيعة جدا ولونها بني فاتح
او غامق وتكون كاملة غير مكسرة ومكتوب عليها بالباكستاني ويوجد منها أسماء
كثيرة أشهرها (أحمد)
الشعيرية الباكستانية الراشي (وهو عصارة حبوب السمسم الطحينية[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]) (المشمش المجفف القيسي )(ورق قصديرالمنيوم) (المكسرات والحلويات من الفواكه المجففةالياميش)( أرضي شوكي أو خرشوف ويسمى في شمال إفريقيا بالقرنونانكينار)( فلفل أحمر حلو مجفف ومطحون- غير حاربابريكا) (بسلة أو جلبانة (المغرب)بازيلاء) ( فول (العراق)باقلاء ) (القرنبيط الأخضربروكلي [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]) ( بطاطس، بطاط بطاطا)(ا لبطيخ الأحمر أو الحبحب أو الرقي أو الجح، أما في المغرب فيسمى الدلاح بطيخ) (خبز جاف مطحون بقسماط ) (رجلةبقلة الفرفحيني أو البقلة هي نبات ذا ت أوراق خضراء صغيرة تشبه أوراق الزعتر الأخضر إلا أنها مليئة بالماء )(بقلة طماطم أو قوطة (أوطة)بندورة ) (توجد في محلات البهارات وتسمى البهارات البيضاء وطعمها شبيه بالبهارات المعروفة ولكن لونها أبيض) ( بهارات بيضاء حمر أو صبارتمر هندي )( بريدتوست) ( طون تونة) (جبنة بالقشطةجبنة طرية غير مالحة) (جلوجلي)(قريدس، روبيانجمبري)(عين الجمل ، الكركاع (المغرب)جوز(كوك المغرب جوز هند) (ريحان، Bazilحبق )(لبن (مصر)حليب) (عندما
يوضع القدر داخل قدر ثاني أكبر منه ويكون القدر الثاني داخله ماء ساخن
ويكون ارتفاع الماء الساخن في القدر الثاني لنصف ارتفاع القدر الأول فقط
حمَام مائي[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]) ( بيكنج باودرخميرة كيماوية ) (عدس دال) (طحين دقيق) (حلاوة الطحينيةرهش) ( زبادي روب)( كشمش زبيب ) (جينجرزنجبيل ) (سمسم زنجلان (المغرب))( قرنبيط [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]أو قنبيط أو الشفلورزهرة)(
سبيط هو كلماري، ويسمى أيضاً حبًار أو خثاق، يعيش في البحر ويعتبر من
فواكه البحر، يمكن شراءه من أسواق السمك وسؤال بائع السمك لينظفه بنزع
القشرة والرأس والتخلص من الصبغة السوداء بداخله وتقطيعه لشرائح أو دوائر
شديدة البياض ).
( السكر البودرة الي يشبه الطحين من كتر ماهو ناعم اسمه سكر صقيل ) (سكر بودرةهو سكر كلاصي ) (مسحوق أحمر خمري حامض السماق[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] ) (جلجلان هو سمسم) (سميت هو سميد ) (كمون هو سنوت)( سكر عادي هوسنيدة )( حبة البركةسويدة)( الشبنت، الشيح، الشومر، الشمار الأخضر، الشمرا هوشبت )(القاقون أو البطيخ الأصفرشمام ) (بنجر هوشمندر)(الحلوة، البسباس (في الجزائر)شومر)(تمر هندي صبار )(معجون طماطم ، رب البندورةصلصة طماطم)( خيار طويل (الكويت)طروح


يتبـــــــــــــــــــــع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://banatnor.forumegypt.net
دينا
ّالمديـرة العـامةّّ
ّالمديـرة العـامةّّ
دينا


نقاط : 48259
مشكـورة : 11
عمـري..~ : 19/08/1999

عمرى : 24

مصطلحات الطبخ العربيه ومعانيها( بتسمعى مطلحات كتير مش عارفين معانيها تعالى ) للكاتبة ريرى Empty
مُساهمةموضوع: رد: مصطلحات الطبخ العربيه ومعانيها( بتسمعى مطلحات كتير مش عارفين معانيها تعالى ) للكاتبة ريرى   مصطلحات الطبخ العربيه ومعانيها( بتسمعى مطلحات كتير مش عارفين معانيها تعالى ) للكاتبة ريرى Emptyالجمعة يونيو 03, 2011 9:05 am

ههههههههههههههههههههه

مصريه اصليه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سمر
نائبة المديرة
نائبة المديرة
سمر


نقاط : 50516
مشكـورة : 21
عمـري..~ : 05/03/1999

عمرى : 25

مصطلحات الطبخ العربيه ومعانيها( بتسمعى مطلحات كتير مش عارفين معانيها تعالى ) للكاتبة ريرى Empty
مُساهمةموضوع: رد: مصطلحات الطبخ العربيه ومعانيها( بتسمعى مطلحات كتير مش عارفين معانيها تعالى ) للكاتبة ريرى   مصطلحات الطبخ العربيه ومعانيها( بتسمعى مطلحات كتير مش عارفين معانيها تعالى ) للكاتبة ريرى Emptyالخميس يونيو 23, 2011 3:56 pm

ههههههههه منوره
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://banatnor.forumegypt.net/
 
مصطلحات الطبخ العربيه ومعانيها( بتسمعى مطلحات كتير مش عارفين معانيها تعالى ) للكاتبة ريرى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» الخشـــــاف للكاتبة ريرى
» لا تحزن فأنت تكتب لله !للكاتبة.ريرى
» كعكه الجبن المكسيكيه للكاتبة/ريرى
»  مؤخرتك تحدد شخصيتك !! للكاتبة ريرى
» سلطة البذنجـــان واللبــن ~. للكاتبة ريرى

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى انا بنوتة للبنات فقط :: «®°·.¸.•°°أقسام صحتي ومأكولاتي°°·.¸.•°®» :: |..مطبخ البنوتات|.. :: اكـلات من كل دول العالم-
انتقل الى: